Det er trygt å gå til tannlegen

Det er viktig for oss at du som pasient skal føle på trygghet rundt et tannlegebesøk, tross økende smittetall i samfunnet. I Odontia tar vi smittevern på alvor og har utarbeidet smittevernsrutiner som sikrer en trygg hverdag, både for våre kollegaer og for deg som pasient.

Vi er vant til å jobbe med smittevern. Det er, og har alltid vært en stor del av hverdagen på tannklinikken. Nå under pandemien, har vi innført et forsterket smittevern i tråd med anbefalingene fra FHI.

Ny studie fra FHI, som blant annet inneholder tall på smitte etter yrke, bekrefter at tannlegene har best utvikling fra starten av pandemien. Dette underbygger jobben vi og bransjen for øvrig gjør rundt smittevern. Ler artikkelen her.

Hvordan tiltakene påvirker deg som pasient:


Kan jeg komme til time som vanlig?
Du som pasient kan komme til timen som vanlig, med mindre du kan svare ja på ett eller flere av følgende spørsmål:

  •  Har du symptomer eller fått konstatert luftveisinfeksjon?
  •  Er du hjemmeisolert?
  •  Er du i karantene?
  •  Er du definert som «nærkontakt» til en bekreftet med Covid-19?
  •  Har du vært i utlandet de siste 10 dagene? (gjelder alle land uansett fargekode)
  •  Mistenker du at du er smittet med korona?

Dersom du kan svare ja på noen av spørsmålene, ber vi deg om å ikke møte til timen, men ta kontakt med oss per telefon eller mail slik at vi kan sette opp ny time. Dersom du må flytte på timen på bakgrunn av dette, vil du selvfølgelig ikke belastes for timen, selv om du avlyser senere enn 48 timer før.

Hva må jeg tenke på når jeg kommer til timen? 

Besøk ved klinikker i Oslo og Bærum:
I henhold til lokale smittevernregler i Oslo og Bærum med påbud om munnbind innendørs på offentlig sted (butikker, kjøpesentre) der man ikke kan opprettholde minst én meter avstand, må alle pasienter ha på seg munnbind mens de oppholder seg på venterommet.

Kom til klinikken alene
Med mindre det er helt nødvendig, ønsker vi at du kommer til klinikken alene. Dersom du har med deg følge, må vedkommende vente på utsiden. Dersom dette gjør tannlegebesøket utfordrende, ber vi deg ta kontakt med oss før timen.

Oppretthold generelle smittevernregler:

  • Oppretthold 2 meter avstand når du befinner deg i våre lokaler. Dette er for å sikre også de som er i risikogrupper.
  • Våre klinikker er utstyr med antibac eller mulighet for håndvask, vi ber alle våre pasienter vaske eller sprite hendende ved ankomst
  • La mobiltelefonen ligge urørt i lommen, vesken eller bilen når du er på våre klinikker
  • Vi kommer dessverre ikke til å håndhilse på deg ved ankomst selv om vi er veldig glad for å se deg

Timebestilling:
Bestill time per telefon, mail eller bestillingsskjema. Når du har bestilt time, vil du bli kontaktet av klinikken som stiller deg noen spørsmål for å sikre at du ikke har symptomer på COVID-19.

Nytt ved gjennomføring av timen:
Den kliniske opplevelsen vil oppleves likt som tidligere. Du er trygg gjennom hele behandlingen med våre rutiner og prosedyrer rundt smittevern. Det kan hende vi har ekstra smittevernutstyr, men bak masken er fortsatt de samme gode behandlerne.

Timen kan ta noe lenger tid og til forskjell fra tidligere, må du skylle munnen med et spesielt munnskyllemiddel som reduserer risikoen for dråpesmitte under behandling. Det kan også hende vi legger en beskyttelsesduk over munnen din slik at kun de tennene som skal behandles er synlige.

Betaling:
Vi tilbyr betalingsløsning per SMS på de fleste av våre klinikker og oppfordrer deg til å benytte denne tjenesten for å begrense besøk i resepsjonen. Forhør deg med din behandler om dette.

Før du forlater klinikken ber vi deg desinfisere eller vaske hendende godt.